Site pictogram AquaPol VZW

Fort Steendorp ontdekken – geleide wandeling

Toegangspoort Fort Steendorp - Uit in Vlaanderen

Op zaterdag 18 juni gaan we het 20 hectare grote Fort Steendorp bezoeken. Dit fort werd in de 19de eeuw uit baksteen opgetrokken om de Scheldestad Antwerpen te beschermen. Vandaag eisen vleermuizen het fort op, voor hen is het een belangrijke overwinteringsplaats. Iedere winter logeren er zo’n 1200 exemplaren! Een uniek wandelparcours leidt je langs de restanten van dit indrukwekkend bouwwerk.

Het Fort Steendorp had in de loop van de geschiedenis diverse bestemmingen. Na de Tweede Wereldoorlog gebruikte het leger het fort enkel nog als oefenterrein. Het gebouw raakte stilaan in verval en een rijke vegetatie en jong bos nam Fort Steendorp in. Vandaag is het een belangrijk natuurgebied dat bescherming geniet als historisch monument én als natuurreservaat. Je kan rond de buitenste omwalling van het fort een boeiend wandelparcours volgen van een tweetal kilometer. In het fort kan je enkel onder begeleiding.

Wil je samen met ons de benen strekken en dit speciaal stukje natuur en geschiedenis met ons ontdekken? Schrijf dan meteen over op de clubrekening.

Kostprijs

De geleide wandeling kost € 3 per persoon voor zowel volwassenen als kinderen. In dit bedrag zit de toegang tot het domein, de gids en een drankje.

Hoe inschrijven?

Stort voor woensdag 15 juni het juiste bedrag over op de clubrekening (BE95777596354258) met als vermelding Fort Steendorp.

Locatie

Kapelstraat 204, Steendorp 9140 Temse, België.

Wanneer

Op zaterdag 18 juni 2016. We verzamelen aan de ingang om 14:00u.

Praktisch

Bij regenweer kunnen laarzen handig zijn, anders zijn stevige wandelschoenen een must. Het parcours is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Honden zijn toegelaten (buiten en aan de leiband). Er is geen parking bij het fort. Je kan je wagen parkeren langs de Kapelstraat.

Meer informatie over Fort Steendorp

Wil je je graag al inleven in de geschiedenis van het fort? Download de wandelbrochure in PDF-formaat.

Bijkomende info kan je vinden op de website van het Agenschap Natuur & Bos.

Mobiele versie afsluiten